Radera ditt Wakeboo-konto

För Wakeboo-appen på iPhone och Android.

I appen

  1. Öppna Wakeboo och gå till Jag › Konto.
  2. Tryck på Radera konto och data och sedan på Radera för alltid. Med Apple bekräftar du en gång till att det är du.
  3. Ditt konto och dess data raderas direkt. Dina alarm och morgnar finns kvar på den här telefonen; om du vill radera dem också trycker du på Återställ alla data på samma skärm.

Om du loggade in med Apple ber Wakeboo också Apple att ta bort kopplingen. Om du loggade in med Google tar du också bort Wakeboo från ditt Google-konto: myaccount.google.com/connections › Wakeboo › Radera alla anslutningar.

Utan appen

Skriv till support@wakeboo.com med ämnet ”Delete my account”, om möjligt från ditt kontos e-postadress.

  • Inom 7 dagar skickar vi en bekräftelse till ditt kontos e-postadress. Så vet vi att det verkligen är du.
  • När du har svarat raderar vi ditt konto. Allt är borta inom 30 dagar från din begäran, även ur våra säkerhetskopior.
  • Använde du Apples Dölj min e-post? Skriv från valfri adress och berätta det för oss; vi skickar bekräftelsen via ditt kontos privata adress, och den når dig som vanligt.

Det här raderas

  • Ditt konto, namn, profilfoto och e-postadress
  • Dina molnbackuper (alarm, morgnar, märken och inställningar), din svit, dina poäng och din kod för att bjuda in vänner
  • Din parkoppling i Tillsammans och dess meddelanden, stjärnmärkta meddelanden, knuffar och alarmförslag; din partner ser att du har lämnat Wakeboo
  • Uppgifterna om dina telefoner och deras notistokens

Det här kan sparas

  • Köpuppgifter, så länge skatte- och bokföringslagstiftningen kräver. Apple och Google sparar sina egna uppgifter om dina köp.
  • Användningshändelser, som aldrig kopplas till ditt konto; de raderas efter 14 månader.
  • Ett meddelande som någon har rapporterat, tills vi har granskat det färdigt.

Att radera ditt konto avslutar inte Premium.

Avsluta först i App Store (Inställningar › ditt namn › Prenumerationer) eller Google Play (Betalningar och prenumerationer › Prenumerationer).

Inget konto?

Då finns dina data bara på din telefon. Återställ alla data i Jag › Konto, eller radera appen.

Radera bara vissa data

Du behöver inte radera allt. I appen kan du radera ett meddelande, ta bort dess stjärna, radera en snarknatt eller ett klipp, avsluta en parkoppling, stänga av molnbackup (då raderas dina säkerhetskopior) eller logga ut. Frågor: privacy@wakeboo.com.